Vişneli Yaprak Sarma Tarifi
Vişneli yaprak sarma tarifi malzemeleri;
- 500 g salamura ya da taze asma yaprağı
- 1,5 su bardağı pirinç
- 200 g dondurulmuş vişne
- 1 su bardağı vişne suyu
- 2 adet kıyılmış kuru soğan
- Yarım demet kıyılmış maydanoz
- Yarım demet kıyılmış taze nane
- Yarım demet kıyılmış dereotu
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Karabiber
- Yeterince su
- Kaya tuzu
Yapılışı;
- Soğanı yarım su bardağı ile tavada sotelemeye başlayın
- Suyu çekince yağın yarısını ekleyin
- Biraz rengi değişince fıstığı ilave edip, kavurmaya devam edin.
- Fıstık da renk değiştirince pirinci ekleyerek kavurmaya devam edin.
- 5 dakika sonra baharatları ve 1 su bardağı suyu ilave edin. Suyu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
- Ardından altını kapatıp taze baharatları ve birkaç parçaya kıydığınız vişneleri ekleyin.
- Hazır olan bu içi asma yapraklarına sarın.
- Tamamını sardıktan sonra kalanını tencerenin altına serin ve üzerine sarmaları yerleştirin.
- Sarmaların üstüne yayvan bir tabak koyun.
- Tencereye vişne suyunu ve 1 bardak daha su ilave edip, ocağa alın.
- Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Bu sırada ilk 15 dakika sonunda kalan yarım su bardağı zeytinyağını ilave edelim.
- Piştikten sonra kendi tenceresinde soğuyana kadar, yaklaşık 2 saat dinlendirip servis edin.