Vişneli Yaprak Sarma Tarifi

Vişneli Yaprak Sarma Tarifi

Vişneli yaprak sarma tarifi malzemeleri;

  • 500 g salamura ya da taze asma yaprağı
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 200 g dondurulmuş vişne
  • 1 su bardağı vişne suyu
  • 2 adet kıyılmış kuru soğan
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz
  • Yarım demet kıyılmış taze nane
  • Yarım demet kıyılmış dereotu
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Karabiber
  • Yeterince su
  • Kaya tuzu

Yapılışı;

  • Soğanı yarım su bardağı ile tavada sotelemeye başlayın
  • Suyu çekince yağın yarısını ekleyin
  • Biraz rengi değişince fıstığı ilave edip, kavurmaya devam edin.
  • Fıstık da renk değiştirince pirinci ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • 5 dakika sonra baharatları ve 1 su bardağı suyu ilave edin. Suyu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  • Ardından altını kapatıp taze baharatları ve birkaç parçaya kıydığınız vişneleri ekleyin.
  • Hazır olan bu içi asma yapraklarına sarın.
  • Tamamını sardıktan sonra kalanını tencerenin altına serin ve üzerine sarmaları yerleştirin.
  • Sarmaların üstüne yayvan bir tabak koyun.
  • Tencereye vişne suyunu ve 1 bardak daha su ilave edip, ocağa alın.
  • Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Bu sırada ilk 15 dakika sonunda kalan yarım su bardağı zeytinyağını ilave edelim.
  • Piştikten sonra kendi tenceresinde soğuyana kadar, yaklaşık 2 saat dinlendirip servis edin.