Tarhun Çorbası Tarifi
Tarhun Çorbası Tarifi Malzemeleri;
- 1 demet tarhun
- 1 kg süzme yoğurt
- 500 gr. kuzu kuşbaşı
- 1 bardak haşlanmış nohut
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- Sızma zeytinyağı
- Karabiber
- Kaya Tuzu
- 7 Su bardağı su
Yapılışı;
- Kuşbaşını bir tencerede kendi yağında kızartmaya başlayın.
- 10 dakika sonra 7 bardak su ekleyip pişmeye bırakın
- Bu esnada üzerine kaya tuzu ve karabiberi ekleyin
- Yaklaşık 1 saat kadar sonra nohutları ilave edip 15 dakika daha pişirin.
- Ayrı bir tencereye yoğurt, un, yumurta ve kaynayan et suyundan bir bardak kadar ilave ederek güzelce çırpın.
- Yoğurt tenceresini ocağa alıp tahta kaşıkla, hep aynı yöne doğru karıştırarak üzerinin dumanı çıkana kadar ısıtın.
- Yoğurttan duman çıkmaya başlayınca iki tencerenin de altını kapatıp içindekileri birbirine karıştırın.
- Ayrı bir tavada yaklaşık yarım su bardağı zeytin yağını ısıtın.
- Ayıkladığınız taze tarhunlar zeytinyağına atıp hemen çorbanın üzerine gezdirin.
- 10 dakika demlendirip servis edin. (Yoğurtla yapılan çorbaların, demlendirme işleminde ağzı kapakla tamamen kapatılırsa yoğurdun kesilebileceğini unutmayın.)