Tarhun Çorbası Tarifi

Tarhun Çorbası Tarifi

Tarhun Çorbası Tarifi Malzemeleri;

  • 1 demet tarhun
  • 1 kg süzme yoğurt
  • 500 gr. kuzu kuşbaşı
  • 1 bardak haşlanmış nohut
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • Sızma zeytinyağı
  • Karabiber
  • Kaya Tuzu
  • 7 Su bardağı su

Yapılışı;

  • Kuşbaşını bir tencerede kendi yağında kızartmaya başlayın.
  • 10 dakika sonra 7 bardak su ekleyip pişmeye bırakın
  • Bu esnada üzerine kaya tuzu ve karabiberi ekleyin
  • Yaklaşık 1 saat kadar sonra nohutları ilave edip 15 dakika daha pişirin.
  • Ayrı bir tencereye yoğurt, un, yumurta ve kaynayan et suyundan bir bardak kadar ilave ederek güzelce çırpın.
  • Yoğurt tenceresini ocağa alıp tahta kaşıkla, hep aynı yöne doğru karıştırarak üzerinin dumanı çıkana kadar ısıtın.
  • Yoğurttan duman çıkmaya başlayınca iki tencerenin de altını kapatıp içindekileri birbirine karıştırın.
  • Ayrı bir tavada yaklaşık yarım su bardağı zeytin yağını ısıtın.
  • Ayıkladığınız taze tarhunlar zeytinyağına atıp hemen çorbanın üzerine gezdirin.
  • 10 dakika demlendirip servis edin.  (Yoğurtla yapılan çorbaların, demlendirme işleminde ağzı kapakla tamamen kapatılırsa yoğurdun kesilebileceğini unutmayın.)