Patlamış Mısır
Malzemeler:
- 3/4 su bardağı cin mısır
- 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 2 yemek kaşığı toz sebze çeşnisi
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
Baharatlı patlamış mısır nasıl yapılır?
Mısırları mısır patlatma makinesinin içine koyup patlatın. Mısır patlatma makineniz yoksa tencerede yukarıda anlattığımız gibi hazırlayın ve kenara alın. Ardından ince tabanlı derin bir tencerenin içine yağı ve diğer tüm baharatları ilave edin. Kısık ateşte 2-3 dakika ısıtıp tencereyi ocaktan alın. İçine patlattığınız mısırları koyun. Tencerenin kapağını kapatın ve tüm mısırlar baharatlanana kadar tencereyi güzelce sallayın. İşte bu kadar!