Pastırmalı Fasulye Tarifi
Pastırmalı fasulye tarifi malzemeleri;
- 2 kase haşlanmış kuru fasulye
- 14 dilim pastırma
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet domates rendesi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
Yapılışı;
- Soğanı yemeklik doğrayıp 1 yemek kaşığı tereyağı ile beraber varsa bir güveç kabının içinde kavurmaya başlayın.
- 5 dakika sonra domates ve biber salçasını ilave edin.
- Birkaç dakika daha kavurup domates rendesini ve haşlanmış fasulyeyi ekleyin.
- Tuz, karabiber ve suyu ilave edip 20 dakika daha pişirmeye bırakın. (dilerseniz bu pişirme işlemini fırında da yapabilirsiniz.)
- Fasulye pişmek üzereyken başka bir tavanın içinde kalan 2 yemek kaşığı tereyağını eritin.
- Tereyağına ikiye böldüğümüz pastırmaları ekleyin
- Pastırmaları kurutmadan yaklaşık 1 dakika kadar kavurup tereyağı ile beraber kaynayan kuru fasulyeye ilave edin.
- Birkaç taşım daha kaynadıktan sonra altını kapatıp servis edin.