Pastırmalı Fasulye Tarifi

Pastırmalı Fasulye Tarifi

Pastırmalı fasulye tarifi malzemeleri;

  • 2 kase haşlanmış kuru fasulye
  • 14 dilim pastırma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kaya tuzu

Yapılışı;

  • Soğanı yemeklik doğrayıp 1 yemek kaşığı tereyağı ile beraber varsa bir güveç kabının içinde kavurmaya başlayın.
  • 5 dakika sonra domates ve biber salçasını ilave edin.
  • Birkaç dakika daha kavurup domates rendesini ve haşlanmış fasulyeyi ekleyin.
  • Tuz, karabiber ve suyu ilave edip 20 dakika daha pişirmeye bırakın. (dilerseniz bu pişirme işlemini fırında da yapabilirsiniz.)
  • Fasulye pişmek üzereyken başka bir tavanın içinde kalan 2 yemek kaşığı tereyağını eritin.
  • Tereyağına ikiye böldüğümüz pastırmaları ekleyin
  • Pastırmaları kurutmadan yaklaşık 1 dakika kadar kavurup tereyağı ile beraber kaynayan kuru fasulyeye ilave edin.
  • Birkaç taşım daha kaynadıktan sonra altını kapatıp servis edin.