Maş Çorbası
Maş Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
-
4 kahve fincanı maş fasulyesi
-
1 kahve fincanı pirinç
-
1 adet orta boy soğan
-
1, 5 tatlı kaşığı domates salçası
-
1, 5 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
-
1, 5 tatlı kasığı tuz
-
1, 5 lt sıcak su
-
2 yemek kaşığı tarhun otu
Üzerine sos için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım tatlı kaşığı kırmızı biber
Maş Çorbası Tarifi Yapılışı
-
Maş fasulyeleri derince bir kaba bol su ile alınır ve biraz yumuşayıp (tekrar pişirileceği düşünülerek biraz diri kalması lazım) yeşil suyunu salana kadar haşlanır.
- Sonra süzülür ve üzerine ay şeklinde doğranmış kuru soğan, salçalar, pirinç, tuzu ve 1,5 lt suyu eklenip en küçük ocakta kıvam alana kadar yaklaşık 35 dk pişirilir.
- Kıvam alınca üzerine 2 yemek kaşığı tarhun direkt eklenip bir karıştırılır.
- Ayrı bir kapta tereyağı ve zeytinyağ ısıtılır.
- Üzerine kırmızı biber eklenip çorbaya karıştırılır. Acı seviyorsanız 1 tam tatlı kaşığında koyabilirsiniz:) Çok farklı bir tadı bulunmaktadır.
- Sıcakken limonla beraber servis edilebilir. Afiyet olsun