Maş Çorbası

Maş Çorbası

Maş Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 kahve fincanı maş fasulyesi

  • 1 kahve fincanı pirinç

  • 1 adet orta boy soğan

  • 1, 5 tatlı kaşığı domates salçası

  • 1, 5 tatlı kaşığı tatlı biber salçası

  • 1, 5 tatlı kasığı tuz

  • 1, 5 lt sıcak su

  • 2 yemek kaşığı tarhun otu

Üzerine sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım tatlı kaşığı kırmızı biber

Maş Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Maş fasulyeleri derince bir kaba bol su ile alınır ve biraz yumuşayıp  (tekrar pişirileceği düşünülerek biraz diri kalması lazım) yeşil suyunu salana kadar haşlanır.

  2. Sonra süzülür ve üzerine ay şeklinde doğranmış kuru soğan, salçalar, pirinç, tuzu ve 1,5 lt suyu eklenip en küçük ocakta kıvam alana kadar yaklaşık 35 dk pişirilir.
  3.  Kıvam alınca üzerine 2 yemek kaşığı tarhun direkt eklenip bir karıştırılır.
  4. Ayrı bir kapta tereyağı ve zeytinyağ ısıtılır.
  5. Üzerine kırmızı biber eklenip çorbaya karıştırılır. Acı seviyorsanız 1 tam tatlı kaşığında koyabilirsiniz:) Çok farklı bir tadı bulunmaktadır.
  6. Sıcakken limonla beraber servis edilebilir. Afiyet olsun