Kuru Sebze Dolması Tarifi
Kuru sebze dolması tarifi malzemeleri;
- 15 adet patlıcan kurusu
- 15 adet biber kurusu
- 10 adet kabak kurusu
- 2 su bardağı pirinç
- 2 adet kuru soğan
- 10 diş sarımsak
- 1 demet kıyılmış maydanoz
- 1 demet kıyılmış taze nane
- 2 adet domates
- 1 çay bardağı nar ekşisi
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı tatlı biber salçası
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- 3 yemek kaşığı kuru nane
- Karabiber
- Kaya tuzu
Yapılışı;
- Patlıcanları 10 dakika, biber ve kabakları 5 dakika bol suda haşlayıp süzün.
- Soğan, sarımsak ve domatesi yemeklik doğrayın.
- Pirinci yıkayıp derin bir kaba koyun. Üzerine doğranan sebzeleri yeşillikleri ve tüm malzemeyi ekleyin.
- Harcınızı güzelce karıştırın ve tadına bakın. Biraz tuzlu ve ekşi olmalı…
- Harcınızı harcı dolmalık kuru sebzelerin 2/3’ü dolacak şekilde doldurun.
- Tencerenin tabanına maydanoz ve taze nanenin saplarını yerleştirin. Üzerine önce doldurulmuş patlıcanları, sonra biberi ve en son da kabakları yerleştirin.
- Tencerenin üzerine bir tabak yerleştirip üzerine çıkacak kadar su doldurun.
- Tencereyi ocağa alın. Kaynamaya başlayınca altını kısın. Bu şekilde 60 dakika daha pişirin. Altını kapatıp üzerindeki tabağı alın.
- Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika dinlendirerek servis edin.