Kuru Sebze Dolması Tarifi

Kuru Sebze Dolması Tarifi

Kuru sebze dolması tarifi malzemeleri;

  • 15 adet patlıcan kurusu
  • 15 adet biber kurusu
  • 10 adet kabak kurusu
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • 10 diş sarımsak
  • 1 demet kıyılmış maydanoz
  • 1 demet kıyılmış taze nane
  • 2 adet domates
  • 1 çay bardağı nar ekşisi
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı kuru nane
  • Karabiber
  • Kaya tuzu

Yapılışı;

  • Patlıcanları 10 dakika, biber ve kabakları 5 dakika bol suda haşlayıp süzün.
  • Soğan, sarımsak ve domatesi yemeklik doğrayın.
  • Pirinci yıkayıp derin bir kaba koyun. Üzerine doğranan sebzeleri yeşillikleri ve tüm malzemeyi ekleyin.
  • Harcınızı güzelce karıştırın ve tadına bakın. Biraz tuzlu ve ekşi olmalı…
  • Harcınızı harcı dolmalık kuru sebzelerin 2/3’ü dolacak şekilde doldurun.
  • Tencerenin tabanına maydanoz ve taze nanenin saplarını yerleştirin. Üzerine önce doldurulmuş patlıcanları, sonra biberi ve en son da kabakları yerleştirin.
  • Tencerenin üzerine bir tabak yerleştirip üzerine çıkacak kadar su doldurun.
  • Tencereyi ocağa alın. Kaynamaya başlayınca altını kısın. Bu şekilde 60 dakika daha pişirin. Altını kapatıp üzerindeki tabağı alın.
  • Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika dinlendirerek servis edin.