Köftesi Ekşili Yahni

Köftesi Ekşili Yahni

Köftesi ekşili yahni tarifi malzemeleri;

  • 250 g kuzu kuşbaşı
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 10 yemek kaşığı natürel sızma zeytinyağı
  • 1 kase haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı kuru nane
  • Kaya tuzu

Yapılışı;

  • Bir tencerede zeytinyağının yarısı ile kuzu etini 10 dakika kavurun.
  • Üzerine su ve tuz ekleyip, 1 saat kadar kaynamaya bırakın.
  • Et pişince bir süzgeç yardımıyla sudan alın ve elinizle didikleyin.
  • Didiklediğiniz etleri, pirinç ve nohutla beraber tekrar et suyuna koyun ve pişmeye bırakın.
  • 25 dakika sonra salçaları ve nar ekşisini ilave edin.
  • Kalan zeytinyağını ayrı bir tavaya dökün. İçinde naneyi yakmadan kavurun. Sonrasında tencereye ilave edin.
  • Altını kapatıp, servis yapın.