Köftesi Ekşili Yahni
Köftesi ekşili yahni tarifi malzemeleri;
- 250 g kuzu kuşbaşı
- 1 çay bardağı pirinç
- 10 yemek kaşığı natürel sızma zeytinyağı
- 1 kase haşlanmış nohut
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 4 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı kuru nane
- Kaya tuzu
Yapılışı;
- Bir tencerede zeytinyağının yarısı ile kuzu etini 10 dakika kavurun.
- Üzerine su ve tuz ekleyip, 1 saat kadar kaynamaya bırakın.
- Et pişince bir süzgeç yardımıyla sudan alın ve elinizle didikleyin.
- Didiklediğiniz etleri, pirinç ve nohutla beraber tekrar et suyuna koyun ve pişmeye bırakın.
- 25 dakika sonra salçaları ve nar ekşisini ilave edin.
- Kalan zeytinyağını ayrı bir tavaya dökün. İçinde naneyi yakmadan kavurun. Sonrasında tencereye ilave edin.
- Altını kapatıp, servis yapın.