Kerevizli Mercimek Çorbası Tarifi

Kerevizli Mercimek Çorbası Tarifi

Kerevizli mercimek çorbası tarifi malzemeleri;

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 4 adet kereviz sapı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 su bardağı su
  • 2 su bardağı et suyu
  • Karabiber
  • Kaya tuzu

Yapılışı;

  • Patates, havuç ve soğanı soyup iri parçalara bölün.
  • Mercimeği bol su ile yıkayıp tencereye koyun.
  • Suyu, doğranmış sebzeleri, kereviz sapını, karabiber ve tuzu mercimeğe ilave edip ocağın altını yakın.
  • Kaynamaya başlayınca altını kısıp üzerinin kefini alın.
  • Ardından et suyunu ilave edip, kısık ateşte yaklaşık 40 dakika pişirin.
  • Pişen çorbayı bir süzgeç yardımı ile dikkatlice başka bir tencereye süzerek dökün.
  • Bu arada süzekte kalan sebzeleri bir çatal yardımı ile ezin ve çorbaya ekleyin.
  • Tencereyi tekrar ocağa koyup altını kısık ateşte açın.
  • Bu sırada bir tavada tereyağını hafifçe yakıp çorbaya ekleyin.
  • Altını kapatıp servis edin.