Kerevizli Mercimek Çorbası Tarifi
Kerevizli mercimek çorbası tarifi malzemeleri;
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 4 adet kereviz sapı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 5 su bardağı su
- 2 su bardağı et suyu
- Karabiber
- Kaya tuzu
Yapılışı;
- Patates, havuç ve soğanı soyup iri parçalara bölün.
- Mercimeği bol su ile yıkayıp tencereye koyun.
- Suyu, doğranmış sebzeleri, kereviz sapını, karabiber ve tuzu mercimeğe ilave edip ocağın altını yakın.
- Kaynamaya başlayınca altını kısıp üzerinin kefini alın.
- Ardından et suyunu ilave edip, kısık ateşte yaklaşık 40 dakika pişirin.
- Pişen çorbayı bir süzgeç yardımı ile dikkatlice başka bir tencereye süzerek dökün.
- Bu arada süzekte kalan sebzeleri bir çatal yardımı ile ezin ve çorbaya ekleyin.
- Tencereyi tekrar ocağa koyup altını kısık ateşte açın.
- Bu sırada bir tavada tereyağını hafifçe yakıp çorbaya ekleyin.
- Altını kapatıp servis edin.